logo
12
јун

Moja firma

Radionica Žvrlja: Ručno izrađen nakit koji nastaje za srce jedne mame

26
окт

Ona zna

Ovog puta uradile smo intervju sa Minom Vesković, vlasnicom radionice „Žvrlja“ koja za sebe kaže da nije ni CEO ni General već mama Žvrlja.
 Kako je došla na sjajnu ideju da se bavi izradom nakita inspirisanog dečijim crtežima i još zanimljivih detalja u vezi sa tim pročitajte u nastavku teksta.
KAO PRVO PITANJE PROSTO SE NAMEĆE – OTKUD OVAKO ZANIMLJIVA IDEJA? DA LI SE ONA „KRČKALA“ NEGDE U POZADINI NEKO VREME ILI SE IZNENADA JAVILA?
Iznenada. Htela sam da sačuvam ćerkicin prvi crtež, ali tako da ga uvek imam uz sebe. U realizaciji supruga i naših prijatelja koji su se zajedno sa nama upleli, počela je sa radom ova mala kreativna radionica.
KOLIKO JE HRABROSTI/SNAGE/ŽIVACA TREBALO DA SE IDEJA SPROVEDE U DELO?
Postoji jedan poseban segment slatkoće kada ulazite u nešto o čemu ne znate mnogo, ili možda uopšte. Svako saznanje koje vas vuče tu stepenicu više. To je sjajno. Spremnost da učite, da menjate sebe, a time da uvek postavljate preduslov za “dalje” je ključ priče.
ŠTA STE ŽELELI DA BUDETE KADA PORASTETE?
Veterinar.
KAKO IZGLEDA JEDAN „OBIČAN“ DAN U RADIONICI ŽVRLJA?
Ja brbljam da li je nešto izvodljivo i kako bi izgledalo to nešto, dok moji vredni majstori u tišini piju prvu jutarnju kafu 🙂.
Suština je samo im sve prepustiti.
I onda nastupa magija.
POSTOJE LI KOMADI NAKITA KOJI SU VAM MALČICE DRAŽI OD OSTALIH?
Baš prve žvrlje mališana, kada niste sigurni da li je tačkica na crtežu nos, oko ili samo tufna 🙂.
KOLIKO JE VREMENA POTREBNO ZA IZRADU JEDNOG PRIVESKA I KAKO IZGLEDA PROCES IZRADE?
Svaki komad se izrađuje ručno. I to je ono što Žvrlju čini potpuno drugačijim konceptom. Svaka Žvrlja je autentična i neponovljiva.  Potrebno je mnogo više vremena od klasične mašinske proizvodnje, ali mi smatramo da je ovo  najvažniji segment našeg rada. Jer ipak moramo da ispratimo originalnost naših malih crtača 🙂.
DA LI SU MAME VAŠI NAJVERNIJI KUPCI ILI JE TO, PAK, NEKO DRUGI?
Mame, apsolutno.
Ali u stopu ih prate tetke 🙂.
IMATE LI NEKI SAVET ZA ČITATELJKE?
Ti sve možeš!
ŠTA ONA ZNA? 
Ona mora da zna da može ako hoće,
a mora da hoće i da želi.
17
мај

Telegraf javlja…

„Svaki dečiji crtež je lep i zanimljiv,

ali su obično najdraže one prve dečje čiča Gliše,

kada još niko nije siguran da li je na crtežu čuperak ili nos.“

z

http://www.telegraf.rs/vesti/2765631-mina-je-crtez-svoje-cerkice-pretvorila-u-ogrlicu-sad-to-radi-i-za-druge-ovo-je-najkreativnija-mama-na-svetu-foto

13
мар

Life Mag Guru o Žvrlji

Radionica Žvrlja

 

09
мар

Žene u biznisu

2222

U okviru događaja „Ti si posebna“ u Stadion Shoping centru, učestvovali smo na panelu „Žene u biznisu“.

Pričali sa hrabrim i odvažnim ženama, Sanidom Kapo Klarić (Bio Sapuni), Svetlanom Stefanović (Evropski pokret Srbija), Ivanom Radojević (Zvezdanik).

Kako pokrenuti sopstveni biznis i motivisati sebe za postizanje ciljeva koji na prvi pogled izgledaju neostvarivo, kako spojiti privatni život i posao i šta nas motiviše, bile su samo neke od tema na ovom panelu u organizaciji sjajne Aleksandre Kožul iz agencije Novaston.

Bila nam je čast i  zadovoljstvo.

 

12 IMG_7831 (1)IMG_7837 (1)

09
мар

09
мар

Portal Krug o Žvrlji

09
мар

Veče mode i baleta u Kraljevu

15241300_1738323529820581_8669398897651773642_n

Veče podrške razvoju preduzetničkih ideja

Savet za mlade grada Kraljeva organizovao je Veče mode i baleta, manifestaciju koja je imala za cilj da predstavi kreativne mlade ljude i podrži razvoj omladinskog preduzetništva na teritoriji Raškog okruga.

I Žvrljini manekeni su bili tamo.

67911

09
мар

COSMOPOLITEN

U organizaciji Cosmopolitena i Telenora,

Radionica Žvrlja odabrana je u 35 najkreativnijih ideja u 2016. godini.

09
мар

Žvrlja u Blic magazinu

Žvrlja u Blic magazinu

“ Radionica Žvrlja je specifično mesto, idealno za one koje vole neobičan, jedinstven nakit i koji žele da sačuvaju prve umetničke kreacije svojih mališana.“

 

 

 

09
мар

Sensa magazin

Sve je priprema za ostvarenje sna

Sve je priprema za ostvarenje sna

Mina Vesković je profesorka književnosti. Idejni kreator Žvrlje – radionice koja čaroliju dečijih crteža pretvara u uspomene za mame, bake, dekine i tatine kravate. Mama jedne male Višnje. Punog srca.

Sve je počelo kada je Mina želela da sačuva crteže svoje ćerke i njena viđenja sveta. Tata je pronašao mađioničara i majstor mađioničar je napravio posebnu, najposebniju ogrlicu za mamu – klincezinu devojčicu sa kikama… A onda je posebnu ogrlicu poželela i baka, pa tetka, pa mamina drugarica i drugaricina drugarica…
A onda je klinceza za tatu nacrtala poseban dvorac da ga nosi blizu srca, na džepu svog sakoa. Uz pomoć prijatelja, hrabrosti da se ideja i san pretvore u posao, Žvrlja je postala prava mala radionica koja sada izrađuje nakit od srebra po crtežima mališana. U vrlo posebnom pakovanju.

Svaki veliki san počinje sa sanjarom. Šta je potrebno da se posegne za zvezdama i postigne željeno?

Danas možda najvažnije – dopustiti sebi san. A onda, biti hrabar. Hrabar da probaš, da pitaš, da ne znaš, da čuješ…. Hrabar da se oprobaš u nečemu za šta se nikada nisi spremao, ni školovao… Hrabar da budeš svoj. I još jedna vrlo važna i neodvojiva činjenica, neprekidna želja sticanjem novih znanja i veština. Sreća da te okružuju ljudi koji veruju u tvoj san.

Koliko si sanjala o svom projektu, pre nego što si ga realizovala? Šta te je vodilo napred?

Zapravo ne dugo. Počelo je tako što sam poželela da zabeležim prve crteže svoje ćerke. Želela sam da trenutke njenog odrastanja zabeležim i pretvorim u uspomenu. Možda je negde i olakšavajuća okolnost u tom trenutku bila ta što o izradi nisam znala mnogo, ali sam znala šta želim. U sve sam ulazila po osećaju, pokušavajući da istu oslobođenost i zanesenost prenesem i na sve svoje saradnike.
Podrška i ljubav moje porodice i mojih prijatelja koji su učestvovali u stvaranju Žvrlje. Nije imalo šanse da ne uspe.

Snovi su deca naše duše, slike naših konačnih dostgnuća. Kako tvoja vizija živi i šta joj daje snagu?

Imamo čast i sreću da nam se mame, tetke, drugarice i bake javljaju gotovo u trenutku kada preuzmu svoju žvrlju. Ushićenje i dirnutost koje podele sa nama, u baš tom trenutku, naša je snaga i podrška da ta mala remek dela mališana pretvaramo u uspomene.

Šta Te motiviše i usmerava?

Moj osmeh svakog dana. Smeh mojih majstora mađioničara i njihova rečenica: „Ma sve može.” Pogled moje ćerke koja uči da je važno sanjati i ostvariti ono što jako želiš.

Šta si otkrila o sebi na putu ostvarivanja svoje ideje?

Zanimljivo putašestvije iz kojeg nisam bila ni svesna šta ču sve o sebi saznavati.
Najpre, da uvek postoji taj trenutak kada neke stvari treba da se dogode i da je sve što u životu radite, za šta se školujete, pa i fimove koje gledate, zapravo priprema za to nešto što čete prepoznati kao ostvarenje sna. Najvažnije od svega mi je što se u mom životu to dešava sada, u trenutku kada moje dete saznaje o svetu, o prijateljstvu, uči i vidi da se snovi ostvaruju.

09
мар

Bazar mama preduzetnica

Žvrlja na bazaru mama preduzetnica

MAME PREDUZETNICE

Pre par meseci započela sam svoj mali posao. Bez očekivanja, bez jasne predstave kuda, kako i koliko, ali sa jasnim zašto. Htela sam da prodišem, uhvatim zalet, udarim u zid, podignem se i opet pokušam jer imam ono najvažnije: ideju, ogromnu želju i hrabrost. I nije loše, mogu vam reći. Još uvek nisam kupila te besno skupe cipele za kojima čeznem ali se osećam sjajno i odvažno, i svakog jutra izljubim svoju porodicu dok zajedno pravimo naš poslovni plan.
Elem, ovaj tekst pišem jer želim nešto drugo da Vam kažem. Ove subote sam učestvovala na jednom od onih sajmova u holu tržnog centra. Vrlo često sam znala da zaobiđem takva dešavanja u jurnjavi šoping centrom vikendom, ali od sada, više nikada!
U subotu se održavao bazar mama preduzetnica u organizaciji sjajne Jovane Ružičić i njenog Centra za mame. Jovana će mi oprostiti ako sada ne govorim koliko su super, jer jesu, ali želim nešto drugo da Vam kažem, što ona već zna. To nije bio bazar, to nisu bile tek okupljene ženice koje u slobodno vreme tek nešto raduckaju… to je bila SNAGA, NADA I HRABROST! Trenutak da se svemir pokloni .
Okupile su se mame koje su, podižući svoje klince i klinceze, došle na ideje da same prave sapunčiće od najzdravijih biljkica za male guze, pelene od čistog pamuka i bambusa, ukrase za slatke glavice i super pametne stvarčice za mame, posteljine i jastučiće miline…a za one mame koje izrađuju igračke, čuvam poseban zamah . Vi mame koje osmisliste carstvo igračaka, čarobnih, pametnih, drugačijih, koje vraćate kult igre, žvrljanja, slaganja i sklapanja, koje šijete i pletete sve one lutke, leptire i balerine…hvala Vam na magiji.
Imala sam priliku da na jednom mestu upoznam najrazličitije dimenzije kutaka igre i sreće. Te veličanstvene mame koje žele, koje su beskrajno vredne i odvažne.
I sigurna sam da se svaka od njih vratila kući umorna te noći, poljubila svoju pametnu glavicu, sklonila neki nered koji je ostao, i smišljala šta će kuvati idućeg dana… sa osmehom, mirna i ponosna jer pokušava, jer želi i hoće.
Poklon keve, zaslužile ste junački!

11
окт

Žvrlja u Beogradskoj hronici

Gostovanje Radionice Žvrlja u Beogradskoj hronici:

25
јул

Žvrlja u Malom dnevniku RTS-a

Gostovanje Radionice Zvrlja u Malom Dnevniku RTS-a:

25
јул

Imaginarijum magazin o Žvrlji

Žvrlja – personalizovani nakit urađen prema crtežima mališana

Želja jedne mame da sačuva najslađe momente mašte i kreativnosti svoje ćerke stvorila je Žvrlju – brend koji crteže vaših mališana pretvara u predivan personalizovani srebrni nakit!

Sve je počelo sa jednom ogrlicom i priveskom u obliku devojčice sa kikama, posebno urađenom za jednu mamu Minu, a nakon što su svoje posebne ogrlice poželele baka, tetka, i drugarice, mami Mini se rodila ideja o pokretanju Žvrlja brenda. Uz podršku prijatelja, Žvrlja je za veoma kratko vreme postala uspešna radionica unikatnog ručno rađenog srebrnog nakita – privezaka za ogrlice, kao i onih koje tate, stričevi i deke mogu nositi na kravati.

Pogledajte ceo tekst na: Imaginarijum sajtu

22
јун

Kako je nastala Žvrlja?

Kako je nastala Žvrlja?

Jedna mama je želela da sačuva crteže svoje ćerke koja je počela da crta svet…sunce…uživanciju…ljubav…porodicu….drugarstvo…Mama je želela da zabeleži „za zauvek“ (kaže klinceza)  trenutke klincezinog odrastanja. Tu se našao tata…tata je pronašao mađioničara…i čika majstor mađioničar je napravio posebnu, najposebniju ogrlicu za mamu…klincezinu devojčicu sa kikama…a onda je posebnu ogrlicu poželela i baka, pa tetka, pa mamina drugarica i drugaricina drugarica…i baš ovako je počelo.

A nismo zaboravili ni tatu…klinceza je za tatu nacrtala poseban dvorac da ga nosi blizu srca, na džepu svog sakoa.

Uz pomoć prijatelja Žvrlja je postala prava mala radionica koja sada izrađuje nakit po crtežima mališana. U vrlo posebnom pakovanju.

Kontakt

Kako Vam možemo pomoći?

Jupiii! Poruka poslata.
Nooo! Poruka nije poslata, molim vas proverite vaše unose.